Deze pagina is bedoeld voor:
BANDS / ARTIESTEN / SINGER SONGWRITERS

GELUIDSOPNAMES DEMO'S, EP of CD

Opnamesessie met   Anna Rune (BE)  ,  winnares van   De Beste Singer Songwriter van Nederland

Opnamesessie met Anna Rune (BE),  winnares van De Beste Singer Songwriter van Nederland

Het is mogelijk om als band, artiest of singer songwriter geluidsopnames te komen maken in de Sound Dungeon Studios. Professionele opnames van jouw muziek komen van pas bij het regelen van nieuwe optredens: een podium of boeker wil altijd eerst horen hoe je muziek klinkt voordat je geboekt wordt. Daarnaast is het natuurlijk tof om je muziek op een CD, op vinyl,  op iTunes, Spotify of Youtube te zetten. Zo kan iedereen naar jouw kan muziek luisteren!

Er zijn 2 verschillende 'opnamepakketten' beschikbaar bij de Sound Dungeon Studios.
Een 'Live Studio Sessie' en de 'Full On Studio Sessie'.

Hieronder lees je de verschillen.

1. De Sound Dungeon Studios 'Live Studio Sessie'

'Live Studio Sessie' met   Backlash

'Live Studio Sessie' met Backlash

Bij een live-studio sessie worden alle instrumenten tegelijkertijd opgenomen, iedereen in dezelfde ruimte. De opnames vinden plaats in de studio, met goede opname-akkoestiek. Op deze manier krijg je een eerlijke opname van hoe je klinkt als je op het podium zou staan. Niks overgeproduceerd, gewoon 'as is'. Live-studio opnames zijn perfect voor wanneer een podium waar je wil optreden vraagt om opnames van jouw muziek. Ze willen op een eerlijke manier horen hoe je klinkt. Als je goed voorbereid bent, zijn de opnames bij een Live Studio Sessie relatief snel te maken, waardoor het scheelt in de kosten. Een Live Studio Sessie is daarom vooral voor beginnende bands een slimme zet, je doet ook nog eens studio-ervaring op. De opnames worden professioneel opgenomen, gemixt en gemasterd.

De voordelen van de Live Studio Sessie op een rij:
- Je hebt goede opnames die goed en eerlijk vertegenwoordigen hoe je live klinkt.
- Opnames zijn snel te maken, dus het is goedkoper omdat je relatief weinig studiotijd nodig hebt
Het mogelijk om meerdere nummers op één dag door te nemen als je goed voorbereid bent
Handig voor beginnende bands, artiesten of singer songwriters
Geen probleem als je nog nooit in de studio bent geweest

2. De Sound Dungeon Studios 'Full On Studio Sessie'

'Full On Studio Sessie' met   Nairobi Golf Kid

'Full On Studio Sessie' met Nairobi Golf Kid

Als je klaar bent voor het echte werk, dan kun je een Full On Studio Sessie boeken om een Single, een EP (3 tot 6 liedjes) of een heel album (CD of vinyl) komen opnemen in de Sound Dungeon Studios. Omdat het bij een Full On Studio Sessie mogelijk is om instrumenten apart van elkaar op te nemen (ook wel 'layeren 'of 'overdubben' genoemd), is er veel mogelijk. Het doel is om een écht professionele klinkende opname te hebben die zo de radio, iTunes of Spotify op kan. 

Tijdens een Full On Studio Sessie zullen we het hebben over sound, en er is tijd om goed te overleggen over wat voor klankveld we precies willen neerzetten. Tijdens de studiosessie kan ik als je wil het verschil in sound laten horen, tussen bijvoorbeeld verschillende microfoontechnieken, effecten, compressietechnieken, manieren van mixen en andere technieken. Ik denk graag met je mee over hoe we de muziek tot een hoger niveau kunnen tillen. Je krijgt tijdens de opnames wanneer je wil keuzes voorgelegd, zodat je zelf de controle hebt. Je kunt gerust vragen om alternatieven wanneer je iets nieuws wil uitproberen. Ook is het mogelijk om samen met analoge tape te experimenteren, of te vragen of ik als producer extra's wil toevoegen zoals samples, synths, soundscapes, geluidseffecten en of ik bijvoorbeeld goed klinkende reverbs en delays heb liggen. Alles is mogelijk.

'Full On Studio Sessie' met Singer Songwriter   Vic Willems

'Full On Studio Sessie' met Singer Songwriter Vic Willems

De klank van een opname bij een Full On Studio Sessie is beter dan bij een Live Studio Sessie, vooral omdat het mogelijk is om instrumenten apart van elkaar op te nemen. Dit geeft veel controle bij het editten en mixen, omdat de sporen elkaar niet in de weg hebben kunnen zitten bij het opnemen (ook wel 'bleeding' genoemd).

De voordelen van een Full On Studio Sessie op een rij:
- Je hebt de tijd om echt diep in te zoomen op je muziek
- Overdubben en layeren is mogelijk
- Er is tijd om samen met de producer te praten over mogelijkheden qua sound
- De enige echte mogelijkheid tot écht goede opnames, bruikbaar voor b.v. radio, Spotify, iTunes en meer.


PRIJZEN

Afhankelijk van hoeveel tijd we nodig denken te hebben voor de opnames en de keuze tussen een 'Live Studio Sessie' of een 'Full On Studio Sessie' kan er een prijs bepaald worden.

De richtlijn is: een volledige studiodag in de Sound Dungeon Studios onder begeleiding van muziekproducer Roel Pothoven kost ± 300 euro voor een hele dag. In één dag is een hoop mogelijk. De prijs is inclusief het gebruik van gitaarversterkers, microfoons en muziekinstrumenten die beschikbaar zijn. 

Vanaf een groter aantal studiodagen is er een mogelijkheid tot korting. 

Voor specifieke prijzen voor jouw project: neem contact op.

Name *
Name

Je mag ook contact opnemen als je met een vraag zit, of langs wil komen in de studio om kennis te maken. Ook is het mogelijk om opname-voorbeelden te komen beluisteren in de studio.

bel +31 (0)6 45 95 65 05


Alle opnames vinden plaats onder begeleiding van muziekproducer Roel Pothoven. Roel is afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam als muziekproducer en heeft veel ervaring met opnemen van bands, artiesten en singer-songwriters. Hij werkt graag in verschillende soorten muziekstijlen.